Autor Tema: Dokument I - Luka Ištuk  (Posjeta: 2820 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Luka Ištuk

• Stari član
Dokument I - Luka Ištuk
« u: Svibanj 31, 2013, 04:06:00 poslijepodne »
Zadatak je bio snimiti reportažu o zanatu.
Odabrao sam zanat građevinskog radnika na izgradnji škole. Snimio sam jedan film od 400 ASA.
Prihvatili ste prve tri fotografije i rekli da snimim još pokoji detalj. Dodatno snimanje sam obavio sa zakašnjenjem, pa sam uspio fotografirati samo ove dvije fotografije koje prilažem.
Zanima me, mogu li predati vježbu?
« Zadnja izmjena: Studeni 09, 2014, 04:14:10 poslijepodne od Joško Ćurković »

Joško Ćurković

• Administrator
  • Istaknuti član
    • Fotografija - Joško Ćurković
Odg: Dokument I - Luka Ištuk
« Odgovori #1 u: Svibanj 31, 2013, 07:09:32 poslijepodne »
Pretpostavljam da je ovaj smeđi ton i smanjeni kontrast rezultat loše skenirane slike, pa to neću posebno komentirati. Da li si skenirao film ili pozitiv?

Ova vježba je reportaža o zanatu.
Kroz pet fotografija fotograf treba opisati zanat na svima razumljiv način.
Prve tri fotografije su prilično informativne, dinamične i dobro komponirane. Ostale dvije koje ovdje prilažeš je trebalo ponoviti, odnosno snimiti nešto što bi dopunilo i učvrstilo priču o zanatu građevinskog radnika. Motiv za te nadopune je trebalo pronaći u izdvojenom detalju ili krupnom planu. Četvrta i peta fotografija se teško uklapaju u ovu priču, jer motiv na tim slikama nema potrebne "spone" koje ga vežu za prethodne fotografije. Razlika, u svemu, je previše očigledna.

Kako nemaš više mogućnosti za dopuniti ovo snimanje, ponesi u školu kontakt kopiju ovog filma, pa ćemo zajedno pogledati neka alternativna rješenja za završetak ove vježbe!

U ovom stanju ne mogu prihvatiti vježbu.

« Zadnja izmjena: Studeni 09, 2014, 04:17:09 poslijepodne od Joško Ćurković »