Autor Tema: Dokument I - Kate Ševo  (Posjeta: 2649 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kate Ševo

• Istaknuti član
Dokument I - Kate Ševo
« u: Siječanj 02, 2022, 10:23:24 poslijepodne »
Postavljam fotografije za vježbu Dokument I - dokumentiranje zanata

Joško Ćurković

• Administrator
  • Istaknuti član
    • Fotografija - Joško Ćurković
Odg: Dokument I - Kate Ševo
« Odgovori #1 u: Siječanj 03, 2022, 09:55:44 prijepodne »
Fotografije koje ste izabrali za ovu vježbu ne opisuju zanat kojeg predstavljate na dovoljno informativan način. Fotografija br. 2 opisuje osobu, što i kako radi i jedina, iz ovog izbora, odgovara temi. Iz fotografije br. 4 možemo shvatiti radnju koja se odvija na snimku i koja se, možda, može uklopiti u konačni izbor slika. Fotografije br. 3 i 5. ne bave se sa zanatom nego s osobom. U ovom slučaju, oduzimaju dragocjeno mjesto snimcima koji bi više pridonijeli u opisu i razumijevanju zanata. Fotografija br. 1 je nedovoljno razumljiva s obzirom na to da predstavlja sam početak tj. uvod u reportažu.
Pokušajte razmišljati kronološki, izdvojite bitne faze tog zanatskog posla i razmislite kako biste ih mogla najbolje opisati. Volio bih vidjeti sav materijal koji ste snimili za ovu vježbu. Pokušajte složiti kontakt kopiju, jednu ili više njih i postavite ih ovdje.
« Zadnja izmjena: Veljača 05, 2022, 09:18:02 poslijepodne od Joško Ćurković »

Kate Ševo

• Istaknuti član
Odg: Dokument I - Kate Ševo
« Odgovori #2 u: Siječanj 03, 2022, 01:02:56 poslijepodne »
Nisam zadovoljna kako sam pristupila temi tako da cu vjezbu u potpunosti ponoviti.
« Zadnja izmjena: Veljača 05, 2022, 09:18:16 poslijepodne od Joško Ćurković »

Kate Ševo

• Istaknuti član
Odg: Dokument I - Kate Sevo
« Odgovori #3 u: Veljača 04, 2022, 07:02:40 poslijepodne »
Postovani profesore, postavljam drugih 5 fotografija za konzultacije. Sto bi po vasem misljenju trebalo izbaciti ili dodati? Priroda posla je bila takva da nije bilo razlicitih radnji osim ovog prikazanog, pa ustvari imam dosta slicnih fotografija sto se tice same radnje.
« Zadnja izmjena: Veljača 05, 2022, 09:21:40 poslijepodne od Joško Ćurković »

Joško Ćurković

• Administrator
  • Istaknuti član
    • Fotografija - Joško Ćurković
« Odgovori #4 u: Veljača 05, 2022, 09:00:20 prijepodne »
Priložene fotografije logičnim redoslijedom zaokružuju opis zanata. Dovoljno su informativne da odgovaraju na niz pitanja koja sebi postavljamo dok ih pregledavamo, a u isti mah snimljene su dovoljno sugestivno da plijene našu pažnju. Sviđa mi se način kako ste promislili kompoziciju unutar kadra i svjetlo na motivu. Korištenje optičke neoštrine na snimcima detalja je dodatna vrijednost vašem radu. Dobro odrađeno, vježbu možete predati.
« Zadnja izmjena: Veljača 05, 2022, 09:21:23 poslijepodne od Joško Ćurković »

Kate Ševo

• Istaknuti član
« Odgovori #5 u: Veljača 06, 2022, 11:49:11 prijepodne »
Hvala
« Zadnja izmjena: Veljača 06, 2022, 01:32:54 poslijepodne od Joško Ćurković »