Sve tri fotografije su, svaka na svoj način, zanimljive.
Podekspozicija je na prvoj fotografiji proizvela zanimljiv motiv. Njegovu izražajnost remeti svjetlina uz gornji rub slike koja odvlači pozornost. Probaj motiv poboljšati s izrezom, pa odluči što više odgovara tvojoj ideji.
Silueta konja, na drugoj fotografiji, je promišljena i dorađena fotografija. Izbor visokog kontrasta (ne lowkey efekt), je ovom motivu dao jednostavnost i izražajnost.
Kontrast boja na trećoj fotografiji je stvorio motiv, iako mi je sama fotografija pomalo nedorečena. Vertikalni format si izabrao jer si želio naglasiti zrcaljenje motiva u vodi, a to je, čini mi se, oduzelo širi kontekst. Drugim riječima, format koji si odabrao je suzio motiv na jednu dimenziju: refleksiju u vodi i efekt kontrasta boja. Uključivanje okolnog prostora, uz drugačije izabrani format, dalo bi motivu prostornost i bolju kompoziciju. Možda griješim, ali takav je moj dojam.
Zadovoljan sam s tvojim radovima. Tvoji motivi su promišljeni i komponirani s pažnjom.
jć
P.S. Za razliku od stranice e-konzultacije od prije dvije godine koje su dopuštale jednu pridodanu fotografiju po jednom postu, ovdje možeš zakačiti osam fotografija za jedan post. Ovaj post sam preuredio, ali vodi računa za ubuduće.