Kao primjer dobro uklopljenog prvog plana, druga fotografija mi predstavlja puno jasniji uradak od prve. Iako je izbor objektiva i kut snimanja "izbacio" prostor iz ove slike, naslagani planovi jedan na drugi daju posebnu draž motivu. Izdvojene građevine, u tako prikazanim planovima, opisuju povijesne epohe u kojima su nastale.
Za ovu fotografiju bih vas zamolio dopuštenje da je koristim na predavanjima kao ilustrativni primjer. Za to mi treba original fajl na kojem ćete prethodno retuširati crni kabel koji remeti opći dojam (ako se slažete pošaljite mi original na mail).
Kod detalja, kao ideja, vratnice u etnografskom muzeju mi se čine kao zanimljiv motiv. Izvedba je nešto slabija, pa bi je trebalo ponoviti tako da su same vratnice osvijetljene, a ne pozadina. Smanjenjem dubinske oštrine pozadina bi trebala dobiti veći efekt optičke neoštrine, tako da nema niti jedan detalj koji podsjeća na figuraciju. Ostale fotografije koje prilažete nisu dovoljno zanimljivi, a niti upečatljivi kadrovi za fotografije detalja.
jć