Autor Tema: Dokument II - Kate Ševo  (Posjeta: 2909 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kate Ševo

• Istaknuti član
Dokument II - Kate Ševo
« u: Siječanj 02, 2022, 10:24:52 poslijepodne »
Poštovani, postavljam dvije fotografije za vježbu Dokument II:
1) događaj na informativan način
2) događaj na emotivan način
« Zadnja izmjena: Siječanj 03, 2022, 10:11:12 prijepodne od Joško Ćurković »

Joško Ćurković

• Administrator
  • Istaknuti član
    • Fotografija - Joško Ćurković
Odg: Dokument II - Kate Ševo
« Odgovori #1 u: Siječanj 03, 2022, 09:56:27 prijepodne »
Prva fotografija u potpunosti odgovara traženom zahtjevu. Dovoljno je čitljiva i informativna. Druga fotografija je tako-tako. Volio bih čuti vaše objašnjenje zašto ovu fotografiju smatrate emotivnim prikazom istog događaja.

Kate Ševo

• Istaknuti član
« Odgovori #2 u: Siječanj 03, 2022, 12:59:21 poslijepodne »
Odabrala sam drugu fotografiju jer sam bila uvjerena da treba iz prve scene prikazati neki dio pobliže (ovo je reakcija okupljenih), ali sad ustvari shvacam da sam bila u krivu i mislim da mogu odabrati neki drugi dio tog dana koji bolje odgovara traženom, jer to sve spada pod isti događaj. Postavljam drugu fotografiju za vježbu:

Joško Ćurković

• Administrator
  • Istaknuti član
« Odgovori #3 u: Siječanj 03, 2022, 01:43:43 poslijepodne »
Nemojte brzati. Ova druga fotografija ima puno većih tehničkih problema i pitanje je da li bi je trebalo uopće isporučiti kao dio nekog profesionalnog rada. Volio bih da se vratite na prijašnji odabir i pokušate mi odgovoriti na pitanje.

Kate Ševo

• Istaknuti član
« Odgovori #4 u: Siječanj 03, 2022, 01:51:19 poslijepodne »
Moze, u redu. Odabrala sam bas tu fotografiju jer mladenkin brat nije prestajao plakati tijekom mise pa me se to jako dojmilo.
Imam i par drugih slicnih fotografija koje prikazuju emocije pa mogu pokusati i s njima.
Sto se tice druge fotografije tehnicki "problemi" su namjerni i ciljani

Joško Ćurković

• Administrator
  • Istaknuti član
« Odgovori #5 u: Siječanj 03, 2022, 06:01:33 poslijepodne »
Vidim iz teksta i fotografija da najvjerojatnije niste bili prisutni kada sam objašnjavao vježbe i kada smo upoznali pojmove "informativan" i "emotivan" u fotografskoj slici. Emotivan pristup nije ovakav kakvim ga opisujete u ovim radovima, potreban je drugačiji pristup. Pokušajte vidjeti motiv onako kako ga vidi fotografski aparat. Iz tog razloga, možda bi bilo bolje da najprije napravite vježbu br. 3, pa tek onda se vratite na ovu vježbu, koja je i po redoslijedu četvrta.

Kate Ševo

• Istaknuti član
« Odgovori #6 u: Siječanj 03, 2022, 06:35:08 poslijepodne »
Evo da vidim je li mi sada malo ipak jasnije iz ovog zadnjeg sto ste napisali.
Svakako molim vas da mi objasnite ovu i ostale vjezbe na predavanju ili kojim god putem, da vas ne gnjavim puno.

Joško Ćurković

• Administrator
  • Istaknuti član
« Odgovori #7 u: Siječanj 03, 2022, 07:14:58 poslijepodne »
Bravo. Odlično ste izveli zaključak. Fotografija je pokazni primjer emotivnog pristupa motivu. Vježbu možete predati.
Za objašnjenja koja vas zanimaju dogovorit ćemo posebnu konzultaciju preko Zooma, da ostalima ne oduzimamo vrijeme od satnice previđene za predavanja. Samo mi javite na email kada vam treba konzultacija i pripremite pitanja.