E-konzultacije

Fotografski dizajn I => Fotografski dizajn I => Autor teme: anita - Siječanj 21, 2023, 07:49:15 poslijepodne

Naslov: Retuš stare fotografije
Autor: anita - Siječanj 21, 2023, 07:49:15 poslijepodne
Poštovani profesore,je li ovo dobro odrađen retuš stare fotografije?
Naslov: Odg: Retuš stare fotografije
Autor: Joško Ćurković - Siječanj 21, 2023, 09:07:51 poslijepodne
Ne, nije to dobro napravljeno, ali na dobrom ste tragu. Restaurirana fotografija treba biti što sličnija originalnoj snimci, bez vidljivih tragova retuša. Sva fizička oštećenja trebaju biti uklonjena bez vidljivih tragova. To morate raditi na velikom povećanju, jer ću ja tako pregledati vaš retuš. Bojanje, iako je to destruktivan potez u odnosu na original, radi se na kraju procesa retuša. I svakako sačuvajte povijest retuša u .psd dokumentu ili u više .psd dokumenata ako ne možete izvesti nedestruktivni retuš. Sve generirane fajlove, za prezentaciju o retušu, organizirajte kronološki i pregledno.
Dopuna:
Vaš post sam iz Fotografskog dizajna II premjestio u Fotografski dizajn I.
Naslov: Odg: Retuš stare fotografije
Autor: anita - Siječanj 22, 2023, 03:51:19 poslijepodne
Šaljem novi rad retuša stare fotografije.
Naslov: Odg: Retuš stare fotografije
Autor: Joško Ćurković - Siječanj 22, 2023, 04:49:17 poslijepodne
Ovo sada bolje izgleda nego prije, ali ima još prostora za napredak. Fizička oštećenja na slici su još primjetna, pa retuširajte sve dok ih u potpunosti ne uklonite.
Naslov: Odg: Retuš stare fotografije
Autor: anita - Siječanj 22, 2023, 06:21:29 poslijepodne
Hvala na odgovoru,šaljem Vam treću fotografiju retuša.
Naslov: Odg: Retuš stare fotografije
Autor: Joško Ćurković - Siječanj 23, 2023, 10:19:50 prijepodne
Napredujete. Područja s ispucalom emulzijom su gotovo nestala. Nastavite sa svim ostalim područjima na slici koja su na bilo koji način izgubila izvornu informaciju. Nakon ovog dijela retuša bilo bi dobro da dođete na konzultacije u školu i ponesete ".psd" file na kojem radite. Kvalitetu retuša jedino tada mogu dobro pogledati.