Završni ispit - Boja u fotografiji > Završni ispit - Boja u fotografiji

Boja u fotografiji

<< < (5/7) > >>

Joško Ćurković:
Ne može. Vidim da i dalje samo hodaš, a niti malo ne razmišljaš o tome što sam ti napisao. Trebaš razumjeti ovo: iz tvoje fotografije treba biti "na prvu" uočljiv i prepoznatljiv motiv slike, a motiv je onaj koji je opisan u fotografskom zadatku.

Toni Lončar:
Pozdrav profesore može li ove slike za efekt kontrast boja snimio sam vise puta pa sam izabrao dvije slike iz svakog motiva

Joško Ćurković:
Ne možeš žutu i zelenu uzeti kao kontrastni par, jer to nisu. Ali ipak jedna dobra vijest, fotografija "IMG_4567" ima bazičnu kvalitetu koja se traži u ovom zadatku, i nakon male obrade možeš je priložiti kao dio završnog rada. Nadam se da imaš "raw" file ovog snimka, jer ćeš najbolje na njemu napraviti sljedeće korekcije:
1. Stabiliziraj sliku tako da ispraviš horizontalnu liniju. Time ćeš ujedno napraviti mali izrez na slici.
2. Preeksponiranu fasadu kuće uz lijevi rub, zatamni u raw-u. Izvuci maksimum informacija iz tog područja.
Obrađenu sliku postavi kao odgovor u ovaj post, da vidim jesi li to uspješno obavio.

Toni Lončar:
Pozdrav profesore evo saljem vam ispravljene slike za liniju horizonta i iz prvog posta i zatamnio sam preeksponiranu fasadu kuce  sto ste mi rekli

Joško Ćurković:
Fasada za koju sam rekao ta je trebaš zatamniti je ova koja je označena strelicom. Učini to na "raw" slici. Također, na toj slici s Ruler Tool-om potegni horizontalnu liniju po stepenicama i tada ćeš dobiti kut rotacije.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju