Autor Tema: Izražajna upotreba prevladavajuće boje - Toma Kuzmanić  (Posjeta: 3224 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Toma Kuzmanić

• Stari član
Izražajna upotreba prevladavajuće boje - Toma Kuzmanić
« u: Kolovoz 21, 2014, 03:27:49 poslijepodne »
Prva fotografija je poprilično jednostavna ali i zanimljiva, nju sam odabrao jer ima proširenu skalu plavih tonova, isto tako i za ostale 2. Najviše mi se sviđa 1. fotografija, te bi nju odabrao za maturalni rad.
« Zadnja izmjena: Studeni 29, 2014, 05:23:57 poslijepodne od Joško Ćurković »

Joško Ćurković

• Administrator
  • Istaknuti član
    • Fotografija - Joško Ćurković
Odg: Izražajna upotreba prevladavajuće boje - Toma Kuzmanić
« Odgovori #1 u: Kolovoz 21, 2014, 06:33:50 poslijepodne »
O snimanju s teleobjektivom na veliku udaljenost, bez planova... itd., već sam pisao u drugim tvojim postovima, pa se ne bih ponavljao. Teleobjektiv ostavi za safari, a kako vjerojatno radiš sa transfokatorom, tada te velike žarišne dužine jednostavno zaboravi! Ovaj komentar se odnosi na prve dvije fotografije.
Treća fotografija ima sadržaj, priča nekakvu priču, dok je efekt prevladavajuće boje prisutan.  Kompozicija je dobro zamišljena, ali je preopterećena s viškom objekata, koji djeluju destruktivno na sliku. Najviše se to osjeća u sredini slike.

Probaj ovaj zadnji motiv malo doraditi, riješi se suvišnih detalja i pročisti malo boje (šarenilo suncobrana odvlači pažnju). Ili nađi novi motiv!

« Zadnja izmjena: Studeni 29, 2014, 05:26:25 poslijepodne od Joško Ćurković »

Toma Kuzmanić

• Stari član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 22, 2014, 03:47:54 poslijepodne »
Evo pronašao sam novi motiv za kojeg mislim da je znatno bolji od ostalih kojih sam priložio, kod ove fotografije mi se sviđaju bijele linije koje nas uvode u fotografiju te tenisačeva majica koja je također narančsta tako da se uklapa s terenom.
« Zadnja izmjena: Studeni 29, 2014, 05:27:19 poslijepodne od Joško Ćurković »

Joško Ćurković

• Administrator
  • Istaknuti član
    • Fotografija - Joško Ćurković
« Odgovori #3 u: Kolovoz 22, 2014, 06:27:36 poslijepodne »
Efekt prevladavajuće boje na ovoj slici je postignut. Male površine crne i bijele daju slici potrebnu dinamiku. Razmještaj objekata u prostoru je stvar osobnog rukopisa, bitno je da si postigao stabilnost elemenata na slici.

Fotografiju prihvaćam kao dio maturalnog rada.

« Zadnja izmjena: Studeni 29, 2014, 05:28:10 poslijepodne od Joško Ćurković »