Autor Tema: CD-ROM:"Linija kao kompozicijski element" - Ante Sekulić  (Posjeta: 850 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ante Sekulić

  • Stari član
  • ***
  • Postova: 5
CD-ROM:"Linija kao kompozicijski element" - Ante Sekulić
« u: Kolovoz 18, 2016, 07:00:30 poslijepodne »
Pozdrav profesore evo 8 slika za CD-ROM tema je "linija kao kompozicijski element".

Svih 8 slika su za ritam linija.

Joško Ćurković

  • Administrator
  • Istaknuti član
  • *****
  • Postova: 356
    • Fotografija - Joško Ćurković
Odg: CD-ROM:"Linija kao kompozicijski element" - Ante Sekulić
« Odgovori #1 u: Kolovoz 20, 2016, 08:41:17 poslijepodne »
Najprije te moram upozoriti da se ovaj dio Završnog ispita naziva Multimedijalna prezentacija, ne CD-ROM (stari naziv). Nema suštinske razlike, ali da ne napraviš rad s krivim nazivom.

Fotografije koje prilažeš u sva tri posta nalaze se na nivou vrlo banalnog prepoznavanja motiva linije u predmetima koji te okružuju. Kao dodatni element, pokušavaš koristiti ritam.
Motivi koje si prezentirao su, većinom, nedovoljno promišljeni. Nemaju kompozicijsku čvrstinu, rekao bih da plivaju, i to prilično. Ne vidim niti poseban trud uložen u snimanje i obradu ovih radova.
Motiv linije je, tek u nekoliko primjera, zadovoljavajuće naglašen: IMG_3624; IMG_3936; IMG_3246; IMG_3460; IMG_3905 i IMG_3959. U sljedećim radovima pokušaj dodržati ovu razinu koja se nalazi u navedenim radovima. Nije to bog zna što, ali će ti omogućiti da završiš ovaj dio maturalnog rada.

Na stranici http://www.joskocurkovic.com/fotografija_-_joskocurkovic/E-konzultacije.html sam jasno naveo podatke koje su potrebni kod uploada fotografija na ovaj forum. Podcrtano je sljedeće: “Na razumljiv način objasni svoju namjeru kod snimanja i postavi pitanje na koje očekuješ odgovor!”. Molim te da to poštuješ, jer na ovom forumu se nemam namjeru baviti probiranjem fotografija na način: ova može, ova ne može.

Radujem se novim radovima za tvoj maturalni rad. 

« Zadnja izmjena: Kolovoz 21, 2016, 11:45:49 prijepodne od Joško Ćurković »