Autor Tema: CD-ROM: "Ritam kao kompozicijski element" - Toma Kuzmanić  (Posjeta: 972 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Toma Kuzmanić

  • Stari član
  • ***
  • Postova: 19
CD-ROM: "Ritam kao kompozicijski element" - Toma Kuzmanić
« u: Kolovoz 17, 2014, 05:00:49 poslijepodne »
Pozdrav, evo 4 zadnje fotografije koje za sad imam, nadam se da su dovoljno dobre za CD-ROM.
« Zadnja izmjena: Studeni 23, 2014, 10:09:34 prijepodne od Joško Ćurković »

Joško Ćurković

  • Administrator
  • Istaknuti član
  • *****
  • Postova: 356
    • Fotografija - Joško Ćurković
Odg: CD-ROM: "Ritam kao kompozicijski element" - Toma Kuzmanić
« Odgovori #1 u: Kolovoz 17, 2014, 07:31:19 poslijepodne »
Sve fotografije koje si priložio u ova tri posta tretiraju ritam na više ili manje zanimljiv način.
Već neko vrijeme si se posvetio temi ritma na slici, snimajući motive stekao si uvid u slojevitost zahtijeva koji se pred tebe kao autora postavljaju. Pretpostavljam da si spoznao da fotografski odgovor, u vidu slike, može varirati od banalnosti do izuzetnih ostvarenja. Zadržati visok nivo estetske kvalitete kroz tridesetak radova, koliko bi CD-ROM trebao sadržavati, nije jednostavno. Slojevitiji pristup temi traži dodatni angažman. U tom smislu, bitni elementi postaju oblikovanje i tempo koji postaviš u ovom audio-vizualnom uratku.
Sve ovo ti govorim, jer ćeš ti (ne ja), odabirom radova, postaviti ljestvicu oko koje će se sazidati ovaj tvoj rad. Gore sam naveo, ponavljam još jedan put, svi radovi koje si priložio sadržavaju ritam. Kada dođe faza rada u Keynote-u, svom radu ćeš dati završni timbar.

Detalje koji se tiču polaganja završnog ispita, vjerujem da imaš u glavi. Pripremi što više radova, kako bi bio komodniji u odabiru onih najboljih. Da ne bi gubio vrijeme, bilo bi poželjno da završiš obradu slika u Photoshopu. Vrijeme koje ti je dano za obavljanje praktičnog rada na završnom ispitu, posvetit ćeš obradi u Keynoteu. Bilo bi dobro da imaš, koliko toliko, odabranu ideju o vizualnom izgledu svog rada.

Ovaj odgovor je općenit, ne osvrćem se posebno na niti jednu fotografiju, tako da se odnosi i na preostala dva posta (prva dva posta si loše digao, pa sam ih izbrisao).Napomena: elaborat, koji treba sadržavati i dio rada o CD-ROMu, trebaš već sada pripremiti (da se ne dovedeš u vremenski tjesnac)... i da, prilaganje RAW formata postalo je obavezno (tvojom zaslugom).  ;)
« Zadnja izmjena: Studeni 23, 2014, 10:14:49 prijepodne od Joško Ćurković »